Körsång

makesound kör


Under våren 2021 har våra körer paus, pga rådande pandemi och medföljande restriktioner. Det känns givetvis tråkigt, men vi hoppas att, under hösten 2021, kunna starta vår körverksamhet igen. Du kan redan nu föranmäla ditt intresse till våra körer. Klicka på länken så hör vi av oss när det närmar sig nästa körstart.

VI HAR KÖRER FÖR DIG SOM VILL SJUNGA I EN POSITIV, INSPIRERANDE OCH STÄRKANDE GEMENSKAP!

 

för vem är körerna? 

Våra körer är för ALLA som vill sjunga, oavsett tidigare erfarenhet eller kunskaper. Kören passar:

 • Dig som är nybörjare och längtar efter att få testa på körsång.
 • Dig som älskar att sjunga!
 • Dig som är sjungit mycket tidigare och vill ha nya utmaningar. 

 

vad sjunger körerna?

Vi sjunger hits från både förr och nu, i 4-stämmiga specialskrivna arrangemang för män och kvinnor, där allt lärs ut via örat, så inga notkunskaper krävs. Vi har även spelat in alla stämmor som Du enkelt kan träna på hemma.

vad tycker våra körsångare?

 

Våra körsångare älskar kören, och för många är körövningarna en absolut höjdpunkt i veckan. Så här säger några av sångarna;


"Känslan av att utvecklas känns mycket positivt! Körledarens "PEPP" gör att jag vågar prova mer även när jag känner mig osäker. De närmsta körkompisarna ger hjälp och styrka att sjunga ut och hitta rätt tonläge."


"Körövningarna är en vitamininjektion! Både gällande gemenskapen och musiken men också känslan över att utvecklas i något som jag a l d r i g trodde jag skulle fördjupa mej i. Att jag sjunger högt bredvid någon annan och till och med högre ibland för att hjälpa någon med stämman förvånar mej varje gång!! "


"I MakeSound känner jag att jag börjar hitta min röst igen, jag har kunnat väcka till liv en del av mig som var väldigt viktig för mig när jag var yngre och som återigen har blivit viktig."


vad får du hos oss?

 

Hos oss får Du sjunga ut, träna Din röst och känna Dig trygg tillsammans med andra sångare i våra energifyllda körer.


Varje termin innehåller:

 • 12 energigivande och utvecklande körövningar á 1,5 timme, där vi tränar sånger, rösten och att våga sjunga ut.
 • 1 After-Kör där vi tillsammans går ut, äter gott och umgås tillsammans.
 • 1 inspirerande kördag á 6 timmar, där vi både sjunger men också får en workshop om rösten och sångteknik som fördjupar Dig som önskar utvecklas ytterligare i Din sång och Ditt uttryck.
 • 1 avslutande konsert fylld med energi och sångglädje!
 • Du har alltid tillgång till Dina stämmor som finns inspelade i vår app eller online. På så sätt känns det inte lika långt mellan varje körövning, och Du kan sjunga ut även utanför kören.du får mycket mer...


Det finns flera körer som sjunger modern musik, glatt och ösigt. Så varför ska du sjunga med just MakeSound? Jo, för att hos oss får du mer än det!


 • Hos oss får du sjunga stämmor som är specialskrivna för att både vara bekväma, roliga och samtidigt stärkande och utvecklande för hela din röst (inte bara en begränsad del av rösten).
 • Hos oss får du sjunga för utbildade körledare, som kan rösten, körpedagogik och hur du på bästa sätt kan utveckla dig själv i uttryck, röst, självförtroende i sången och att våga ta för dig.
 • Vi ger röstvårdstips som du kan ta med dig för livet, oavsett tillfälle, sång eller tal, som hjälper dig att hålla rösten i trim!
 • I våra körer får du både glädjen, öset OCH utvecklingen! Det är inte bara kul, det är även stärkande för rösten, andningen, din fysiska, psykiska och sociala hälsa.

makesound falun

 

Veckodag: Tisdagar
Tid: 19:00-20:30
Plats: Kulturhuset tio14, sal: Jungfrun, (ingång vid Kulturskolan, Falun)


Terminen: 8 september - 1 december 2020
After-kör: 29 september 2020
Uppehåll: 27 oktober 2020
Kördag: Lördag 7 november 2020 kl 10-16, tillsammans med MakeSound Borlänge
Konsert: Återkommer om datum, tillsammans med MakeSound Borlänge

Pris: 1.200 kr, faktura skickas från Studiefrämjandet

Din körledare

MALIN ANDERSSON

 

Malin är utbildad musikpedagog och har goda erfarenheter av körledning och tycker att sången är ett fantastiskt uttryckssätt. Malin låter alltid upplevelsen och gemenskapen stå i fokus, där mötet genom musiken är centralt. Hon utmanar och uppmuntrar kören att genom rörelser förstärka låtarna och det sceniska uttrycket.

makesound borlänge

 

Veckodag: Torsdagar
Tid: 19:00-20:30
Plats: Maserskolans aula, Borlänge


Terminen: 10 september - 3 december 2020
After-kör: 1 oktober 2020 (OBS, kören denna vecka är 18:00-19:30)
Uppehåll: 29 oktober 2020
Kördag: Lördag 7 november 2020 kl 10-16, tillsammans med MakeSound Falun
Konsert: Återkommer om datum, tillsammans med MakeSound Falun

Pris: 1.200 kr, faktura skickas från Studiefrämjandet

Din körledare

HANNA MEENS-ERIKSSON

 

Hanna är utbildad röst- och sångpedagog och har lett många körer i olika åldrar och nivåer. Hon arrangerar MakeSound's repertoar och ger kören både utmanande, roliga och stärkande övningar för rösten och uttrycket. Hannas pedagogiska devis är att alla kan sjunga! Det hänger på viljan och träning!

vanliga frågor

 

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Villkor och hur dina personuppgifter hanteras, kan du läsa i samband med anmälan på Studiefrämjandets hemsida.

Funderar du över något annat? Tvecka inte att höra av dig.

FÅR JAG PROVA KÖREN?

 

OM det finns platser kvar i kören, kan du anmäla dig till en gratis prova på (endast vid första körövningen, för nya körsångare). Detta gör du genom att MEJLA oss din prova-på-anmälan, så skickar vi mer information.


Män har förtur in i kören, för att få större tenor- och basstämmor. Vi förbehåller oss rätten att fördela platserna i kören på jämnast möjliga vis. 

KAN JAG ANMÄLA MIG ÄVEN OM JAG MISSAR NÅGON GÅNG? 

Ja! Du är givetvis välkommen även om du missar ett eller flera tillfällen. När du missar ett tillfälle har du möjlighet att öva till stämfilerna via körens app eller online, eller delta på någon av våra andra MakeSound-körer. Du betalar fullt terminspris oavsett antal missade gånger.

FOTO OCH VIDEO

 

Det är tillåtet att fota och filma under MakeSound’s körövningar och uppträdanden. Vi och Studiefrämjandet förbehåller oss rätten att använda all form av bild och film från kurserna, oavsett media och format.